Međunarodni dan sreće

Datum posljednje izmjene: Utorak, 29 Mart 2022 Objavljeno: Utorak, 29 Mart 2022
“PRIJE NEGO ŠTO KRENEŠ TRAŽITI SREĆU, PROVJERI, MOŽDA SI VEĆ SRETAN! SREĆA JE MALA, OBIČNA I NEUPADLJIVA I MNOGI JE NE ZNAJU VIDJETI.”
Ujedinjeni narodi, svjesni činjenice da je potraga za srećom temeljni ljudski cilj, proglasili su 20. mart Međunarodnim danom sreće te pozvale sve članice i cijeli svijet da obilježavanjem ovog datuma daju svoj doprinos sveukupnom povećanju ljudske svijesti.

dansrece 2

Priključili smo se ideji, te svojim aktivnostima pokazali da je za sreću i osmijeh u suštini potrebno samo malo. Naša škola u ponedjeljak osvanula je ukrašena mnogim nasmijanim balonima i plakatima, od naših najmlađih saznali smo šta je to za njih sreća, napravili smo „Džepove sreće“ gdje su učenici jedni drugima ostavljali poruke te veliki odmor iskoristili da zavrtimo „Točak dobrih djela“ i učinimo nekoga sretnim. Posebno zanimljiva aktivnost je druženje naših učenika sa predškolskom grupom u dječjem obdaništu sa kojima su razgovarali šta to njih čini sretnim. Upravo oni, najmanji, podsjetili su nas da SREĆA ZAISTA JESTE NAJVEĆA MALA STVAR NA SVIJETU!

dansrece 9

dansrece 8

dansrece 7

dansrece 3

dansrece 4

dansrece 5

dansrece 6

 

Arhiva